Radau mat dar mėgėjiškų šito šeimos mėgstamo torto nuotraukų.Aišku, ir šitą gaminom gimtadienio proga :)
Ir vėl ale iš šono
Asmeniškai aš... jei galėčiau pasirinkt tik vieną saldumyną, kurį galėčiau valgyt kiek noriu ir kada noriu, tai tikrų tikriausiai rinkčiausi šitą. Mano receptoriams jis visada tobulas. Ir sunkiai sugadinamas. :)
Naminis medaus tortas
Pagrindui reikės:
4 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
120 gramų sviesto
4 šaukštų medaus
6 stiklinių miltų
nugesintos sodos arba kepimo miltelių
Kremui:
6 indelių grietinės (mes tiesiog perkam du didelius indelius grietinės)
2 stiklinių cukraus
1 citrinos sulčių ir žievelės
Paruošimas super paprastas. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpdytą sviestą. Sudėti medų. Viską rekomenduojama daryti inde, įdėtame į kitą indą su šiltu vandeniu. Galiausiai sudėti sodą ar kepimo miltelius ir miltus.
Iš tešlos iškepti 6 lakštus.
Kremui visus produktus sumaišyti.
Mes lakštus visada iškepame dieną prieš ir suteptą gardumyną laikom per naktį šaltai. Kad tikrai įsigertų kremas.
Kažkada teta paragavus gabalėlį sakė, kad sausas. Kad pamiršom užmesti drėgną rankšluostį ant lakštų prieš juos sutepant. Nenorėjau ginčytis. :) Kiekvienam kaip patinka. Jei drėgnesni, nepamirškite rankšluosčio, jei vidutiniškai drėgni-nereikia. Tik tokiu atveju nepamirškit palaikyt per naktį! :)
Vos nepamiršau papuošimo. Jei ir nesinori dėlioti jokių ornamentų ar užrašų, vistiek rekomenuoju užbarstyti trupintų sausainių. Selgos ir gaideliai tam puikiai tinka. O vat su šokoladiniais sausainiais jau galima ir puošti rašyti raityti. :)
Patobulinti irgi lengva. Kad nenusvirtų kraštai ir kremas nepradėtų bėgti lauk, mama sugalvojo palei kraštą, ratu, dėti pjaustytų vaisių (kivių, apelsinų). Man, tiesą sakant, jis skaniausias nepaturbintas, o pagal originalų receptą.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą