2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Croissants (su vyšnių uogiene!)

Visiem ypač patiko uogiene pertepti namie gamintos sluoksniuotos tešlos pyragėliai. O dar kai šilti iki pat namų atkeliauja!..

Vieną dieną prieš daug daug mėnesių internetuose kažkokiu būdu radau vieną video apie vienu tokius įdomius pusryčių pyragėlius, kuriuos visi žinom kaip prancūziškus pyragėlius -croissants.
Jau kurį laiką labai norėjau juos iškept, bet tešlos gamyba pasak instrukcijos trunka 16 valandų, o tiek laukt, kai jau pradedi minkyt... Per ilgai.
Matyt, pakankamai norėjau vieną dieną, ir proga buvo, draugus apdalint pyragėliais norėjau, tai susikaupiau ir užmaišiau tešlą. :>

Labai nesinori versti tešlos gaminimo eigos, o ir iš video viskas pakankamai aišku. Pasakysiu tik tiek, kad pirmiausia tešla iškyla. Tada po sukočiojimo su sviestu ją bent tris katus reik kočiot ir lankstyt, o tada šaldyt.
Ir pertept kokia norit uogiene, jei norit ypatingesnių. :]

Receptux (how to tipo video) štai



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą