2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Marmurinis keksas +torto puošimo idėja

"Ar turi ko nors skanaus?"

"Kas nors skanaus" jau seniai yra kaip koks kritinis argumentas draugui, kai reikia aspsispręsti ar užsukti pas mane į svečius lekiant pro šalį. 

-Varyk čia jei nori,- padrąsinau.-Iškepsiu kokių keksiukų jei ką!

Ir iškart ėjau į šaldytuvą, traukiau lauk sviestą, ieškojau kakavos ir tikrinau, kiek rudo cukraus belikę. Nors ir ne keksiukai, o marmurinis keksas buvo ištrauktas iš orkaitės, keli gabalėliai minutėlei įkišti į šaldytuvą, kad atvėstų, bet pavykęs kepinys. 
Gaila nebėr nuotraukų, nes kol sprendžiau dilemą fotografuoti tą ne itin fotogenišką saldumyną ar ne, jis išnyko ir liko tik trupiniai liudijantys apie kekso buvimą.

Kad ir kaip ten bebūtų, receptu vistiek pasidalinsiu!


Marmurinis keksas

Reikės:
250g sviesto
250g smulkaus rudojo cukraus (galima keisti ir baltuoju, aš ėmiau po pusę abiejų rūšių)
5 kiaušinių
125g aukščiausios rūšies miltų
65g dar tokių pat miltų
65g kakavos miltelių
a.š. kepimo miltelių


Paruošimas:
Lengvai išmaišyti sviestą, cukrų ir kepimo miltelius. 
Plakti masę įmušant po vieną kiaušinį. Padalyti gautą tyrę į dvi lygias dalis. 
Į vieną įmaišyti kakavos miltelius, į kitą-papildomus 65g miltų. 
Kepimo formoje, išteptoje riebalais, kepti apie 50 min. 165C




***

O dabar pasidalinsiu ir idėja. Seniai naršau po internetą ieškodama įdomesnių maisto patiekimo ir ruošimo sprendimų. Viena norėčiau pasidalinti ir daba.

Asmeniškai aš visada turiu bėdų su sava vaizduote ir niekaip nesugalvoju kaip originaliau galėčiau papuošti 
vieną ar kitą tortą. Ir va kokį torčiuko puošimo variantą užtikau! 
Ir viskas tiesiai iš dizainerės!





Tai šitaip, gal kiek vasariškai, bet, sutikit, neįprastai gerai atrodo vaisiais puoštas torčiux. 
Puiki idėja vaisiniam saldumynui. :>

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą