2011 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Basic vanilla cheesecake

Akmens amžiaus kavamalė, prieš dvidešimt metų, kai tėvai dar prekiaudavo, pirktos svarstyklės, pakeistos močiutės elektroninėmis, pirktomis kažkokiam Lenkijos mieste per išpardavimą, naujam gyvenimui prikelti kočėlai, konditeriniai maišeliai ir dar daug visokių suimprovizuotų daiktų mano virtuvėj. Viskas praverčia gaminant.

Eilinį kartą sėdint prie skaipo:

[14:00:55] mama užsisako cheeskeiką ;D
[14:00:59] kada galės būt gatavas jau?

Įsivaizduojat mano reakciją?

[14:01:08] jo??

Beveik svajonės išsipildymas, aš gi taip mėgstu gaminttt! :D
Greitai susakiau produktų sąrašą, nulėkiau į dušą ir draugas jau prie durų su sausainiais, sviestu, grietinėle...
Tai va, pagaminau. :>

Vėl nežinau kaip atrodo vidus, bet koks cheesecake'o vaizdas dar formoj, pakeliui pro duris-štai prašom!




Visiškas Basic Vanilla Cheesecake


Įdarui reikės:

500g rikotos sūrio
150 gramų cukraus
200 ml grietinėlės, 35-36% riebumo
Pakelio Oetker želatinos
vanilės


Pagrindui:

Dviejų pakelių sausainių (priklauso nuo to, kokio pagrindo norėsis, šokoladinių, jei šokoladinio, paprastų, jei paprasto :))
Pakelio sviesto (apie 150-170 gramų)




Pirma reikėtų pasiruošti pagrindą. Sausainius susmulkinti iki trupinių ir sumaišyti su ištirpintų sviestu. Sukrėsti į indą ir gražiai išlyginti, kiek apdengti ir kraštus. Kišti į šaldytuvą, kol gaminamas įdaras.

Įdarui reikia išplakti grietinėlę. Įpusėjus plakti imti pilti cukrų. Į masę įmaišyti rikotą. Galiausiai įpilti kelis lašus vanilės ir ištirpintą-atvėsintą želatiną. Sukrėsti ant pagrindo.

Puošiau tirpintu šokoladu, į kurį dar šliūkštelėjau grietinėlės. Kad būtų lengviau ornamentus tapyt. :)



Va, dabar lauksim ar patiko. Tikiuosi. :>



Valgytojų reacijos:

Tas pats skaipas :>

[15:00:12] Tortas žiauriai osom man, mamai labai gardus, sesei super, tečiui labai skanus (sun)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą